Ronnie’s easy peasy pasta penne pesto
Voor 4 a 5 menspersonen.
Ingrediënten
Penne
Olijfolie om in te bakken
2 courgettes
3 sjalotten
Knoflook
250 cc kookroom
200 gram pesto genovese
Instructie ter bereiding van de easy peasy pasta penne pesto
- Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking ervan;
- Schil en snipper de sjalotten;
- Snijd de courgettes eerst over lengte kruiselings in vieren en hak de vier delen in blokjes (die dus een kwart rond zijn);
- Pers een halve knol knoflook;
- Verhit de olie in een hapjespan bak de sjalot en knoflook 2 minuten;
- Roerbak de courgette erbij totdat deze slap (snotterig) is;
- giet de kookroom erbij en breng al roerend aan de kook;
- Tief de pesto erbij en verwarm goed door;
- Penne erdoor roeren en opeten.
Flexitariërtip!
Heb je een normale maaltijd gepland voor vandaag? Bak dan vooraleerst ca. 395 gram kipdijfilet in stukjes en volg daarna de rest van het recept.
Mangia bene ma non mangiare troppo o farai male!
Boodschappen
- olijfolie (2de persing);
- 2 courgettes;
- 200 gram pesto genovese (liefst «vers» maar uit een potje is ook prima);
- 3 sjalotten;
- knoflook;
- 250 cc kookroom;
- 400 gram penne.